Mensen zijn verbaasd als ik zeg dat ik een verkoper ben

De meeste mensen zien mij niet als doorsnee verkoper, omdat ik zowel technisch als commercieel ben en geïnteresseerd ben in wat mensen drijft.

 

Ik vertrouw daarnaast niet alleen op mijn technische en commerciële kennis, maar ook op mijn intuïtie. Hierdoor maak ik echt verbinding met mijn klanten en heb ik een veel grotere impact.

Als nieuwsgierige techneut belandde ik na mijn afstudeeropdracht op de HTS Dordrecht in de verkoop.

 

Ik heb mijn verkoopervaring opgedaan bij gerenommeerde bedrijven zoals:

  • Peekel Instruments met de verkoop van meetinstrumenten en sensoren aan Universiteiten en bedrijven in de maakindustrie.
  • HoekLoos/Linde Gas met de verkoop van industriële gassen aan grote accounts in de metaalindustrie en aan las- en snijbedrijven.
  • VAPRO met de verkoop van opleidingen, trainingen en consultancy aan bedrijven in de procesindustrie.
  • Versatec met de verkoop van technische software aan bedrijven in de olie & gas, offshore en maakindustrie.

 

Ik ben zelden verkoopsituaties tegengekomen waarvoor ik geen passende oplossing heb gevonden.

Het was voor mij een hele zoektocht en een worsteling om een succesvolle verkoopstrategie te ontwikkelen waarmee ik een constante stroom aan opdrachten binnenhaal.

 

Deze kennis heb ik nooit geleerd in verkooptrainingen of cursussen. Het is mijn persoonlijke ontdekkingstocht en vormt de basis van mijn aanpak en de inhoud van mijn boek In 10 stappen succesvol verkopen voor technici.

 

Het heeft mij jaren gekost om een passende en succesvolle verkoopstrategie te ontwikkelen. Met mijn hulp hoef jij er niet zo lang over te doen.


Wat je kan dromen kan je doen

Ik geloof in de mogelijkheid je (ondernemers)dromen te realiseren en succesvol te zijn door je passie te volgen, te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

 

Als je datgene doet wat je voldoening geeft, je energie oplevert en jou het gelukkigst maakt, heb je voor je familie, je relaties, je klanten en de gehele wereld de grootste toegevoegde waarde.

 

In 2005 zag ik op Discovery Channel een Porsche 356 replica gebouwd worden in het programma 'Dream Machine'. Dat ene moment plantte bij mij een een zaadje van inspiratie. In 2007 heb ik mijn droom gerealiseerd, zonder enige kennis van autotechniek. In slechts 4 jaar tijd heb ik mijn eigen Porsche 356 Speedster replica gebouwd.

De lessen die ik tijdens dit project heb geleerd, bleken van onschatbare waarde

  • Wat ooit onmogelijk leek, blijkt binnen handbereik te liggen. En als ik het kan, dan kan jij het ook.
  • Door het einddoel helder voor ogen te houden, wijst de weg zich vanzelf terwijl je volhardend je doelen nastreeft.
  • Niemand bereikt succes alleen. Het vragen om hulp is een teken van kracht, en mensen staan graag voor je klaar om je te ondersteunen bij het realiseren van jouw dromen.
  • Problemen waar je tegenaan loopt zijn verrassend eenvoudig op te lossen als je eenmaal weet hoe het werkt.
Foto van Peter Kalishoek in zijn Porsche 356 Speedster van 53Classics

Je leven is het resultaat van de keuzes die je maakt

‘Alles is een kladversie’ pas ik toe in mijn werk en dagelijks leven. Omdat iets nooit de eerste keer perfect is, ga ik gewoon aan de slag.

 

Als ik dan niet tevreden ben met een resultaat, neem ik mijn verantwoordelijkheid. Zonder anderen de schuld te geven, verbeter ik wat nodig is voor een ander resultaat.

Persoonlijk ben ik ook een kladversie. Ieder jaar ontwikkel ik een nieuwe versie van mezelf, door bewust trainingen te volgen en onbewust nieuwe inzichten te krijgen, omdat ik me verwonder en nieuwsgierig ben.

 

Als commercieel ingenieur was ik succesvol met het gebruik van mijn hoofd. Signalen van mijn lichaam heb ik altijd genegeerd met als gevolg; verkoopsucces, een hernia en burn-outklachten.

 

Het uitsluitend werken met mijn hoofd had op een gegeven moment zijn maximum bereikt en zijn nut bewezen. Nieuwe inzichten en manieren van werken waren nodig om verder te groeien. In plaats van alsmaar meer, meer, meer ben ik me gaan verdiepen in het afstemmen op en verbinden met de energie van mensen. Ik besta namelijk uit veel meer dan alleen mijn hoofd.

 

Diverse opleidingen heb ik gevolgd (Post HBO opleiding Coaching & Begeleiding, NLP Master, Reiki, HBO opleiding Medium & Trans Healing Therapeut, Healer) om mijn kennis en ervaring verder te ontwikkelen.

Ik ben een Lichtwerker en mag me ‘Medium en Trans Healing Therapeut’ en ‘Healer’ noemen, maar ik ben en blijf een techneut die wars is van zweverigheid. Voor mij is spiritualiteit juist met beide benen stevig op de grond blijven staan, invoelen en ‘kijken’ wat er opkomt, vertrouwen op mijn gevoel en me verwonderen over de mooie dingen die ontstaan.

 

Alles bestaat namelijk uit energie. Hoe voelt de energie van mijn gesprekspartner, van dat managementteam, van die onderneming?

Ik voel vaak al wat er speelt voordat mensen het uitspreken en stel dan een kernachtige vraag, die uit het niets lijkt te komen.

Of ik voel aan mijn ‘bullshit-indicator’ dat iemand niet het achterste van zijn tong laat zien.

Zo is mijn spiritualiteit een waardevolle bron van kennis. Het helpt mij om jou in je kracht te zetten, zodat je de vrijheid hebt om te doen wat je heel leuk vindt, je dromen te realiseren en het leven te leiden dat je wilt.

 

Het leven is te kort om niet te doen wat je het liefst doet. Haal het maximale uit jezelf, je bedrijf en je leven.


Nu vooral levensgenieter

Na jaren van hard werken, doe ik het rustiger aan en vind ik het leuk om mijn kennis te delen. Samen met mijn vrouw trek ik er regelmatig op uit met ons Volkswagen camperbusje. Zolang het droog is, laat ik de wind door mijn haren waaien in mijn Porsche 356 Speedster.

 

Ik geniet van het leven, doe alleen nog dingen die me inspireren en energie geven en deel mijn kennis met ambitieuze en gedreven vakmensen, zoals jij. Daarnaast ben ik ook vrijwilliger.

 

Het vrijwilligerswerk ervaar ik als leerzaam en is een leuke, waardevolle besteding van mijn vrije tijd. Het geeft mij veel voldoening.

Bij Walhallab in Capelle a/d IJssel deel ik mijn technische kennis.

Walhallab is de fantastische leer- en werkplaats waar je onder begeleiding van Meesters kan werken met machines en dingen maakt wat op school en thuis niet kan.

Als ‘Meester Peter’ begeleid ik de leerlingen bij het veilig uitwerken van hun creatieve ideeën en dromen.

 

Bij Qredits help ik als Qredits-coach zelfstandige ondernemers. Ik denk met ze mee, ben een sparringpartner en help hun ondernemersdroom te realiseren.


Wil je zelf aan de slag gaan met mijn waardevolle kennis en ervaring?

Bestel vandaag nog mijn boek In 10 stappen succesvol verkopen voor technici. In dit boek vind je de belangrijke onderdelen die je nodig hebt om succesvol te verkopen.

Wil je echter kostbare tijd besparen om je verkoop naar een hoger niveau te tillen?

Dan is mijn persoonlijke coaching de sleutel tot jouw succes. Met het invullen van het contactformulier zet je de eerste stap naar een succesvolle verkoopstrategie, zodat jij kunt doen wat je het leukst vindt en het leven leiden dat jij wilt.


Wat zeggen anderen over mij?

“Peter is een zeer goede accountmanager met grote commerciële vaardigheden. Hij weet kansen echt te benutten en een win-winsituatie te creëren voor de klant en hemzelf. En hij heeft een eigenschap die je niet vaak bij een verkoper aantreft: hij kan luisteren.”

 

Frank Smit – Ondernemer Sales & Marketing in de techniek

“Peter is als geen ander in staat om in het gesprek met de klant de problemen boven water te halen waarvoor hij de oplossing heeft. Zonder zijn oplossing op te dringen. Zijn klantgerichte aanpak vind ik verfrissend en zeer leerzaam.”

 

Jamal Abbad – Business Development Manager