Mensen zijn verbaasd als ik zeg dat ik een verkoper ben

Het stereotype beeld van een verkoper past niet bij mij; ik ben zowel technisch als commercieel én geïnteresseerd in wat mensen drijft.

 

Mijn kracht ligt niet alleen in mijn technische en commerciële kennis, maar ook in mijn intuïtie. Hierdoor kom ik snel tot de kern en heb ik een grotere impact.

Na mijn afstudeeropdracht op de HTS Dordrecht belandde ik als nieuwsgierige techneut in de verkoop.

 

Ik heb mijn verkoopervaring opgedaan bij gerenommeerde bedrijven zoals:

  • Peekel Instruments met de verkoop van meetinstrumenten en sensoren aan Universiteiten en bedrijven in de maakindustrie.
  • HoekLoos/Linde Gas met de verkoop van industriële gassen aan grote accounts in de metaalindustrie en aan las- en snijbedrijven.
  • VAPRO met de verkoop van opleidingen, trainingen en consultancy aan bedrijven in de procesindustrie.
  • Versatec met de verkoop van technische software aan bedrijven in de olie & gas, offshore en maakindustrie.

 

Zelden ben ik verkoopsituaties tegengekomen waarvoor ik geen passende oplossing vond.

Foto van Peter Kalishoek

Toch was het voor mij een hele zoektocht en een worsteling om een verkoopstrategie te ontwikkelen waarmee ik een constante stroom aan opdrachten binnenhaal.

 

Deze kennis heb ik niet uit verkooptrainingen of cursussen en vormt de basis van mijn aanpak en de inhoud van mijn boek In 10 stappen succesvol verkopen voor technici.

 

Het heeft mij jaren gekost om een passende verkoopstrategie te ontwikkelen, zodat ik met plezier en vertrouwen kon verkopen. Met mijn boek of mijn persoonlijke hulp hoef jij er niet zo lang over te doen.

Wat je kan dromen kan je doen

Ik geloof in de mogelijkheid je dromen te realiseren en succesvol te zijn door je passie te volgen en je vakmanschap in te zetten.

 

Wanneer je doet waar je goed in bent, wat je voldoening geeft, wat je leuk vindt en je energie oplevert, heb je de grootste toegevoegde waarde voor je familie, je relaties, je klanten en de maatschappij.

 

Het leven is te kort om niet te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Haal het maximale uit jezelf, je bedrijf en je leven. Geef je talenten de kans om zich te ontwikkelen.

 

Leef je droom

In 2005 zag ik op Discovery Channel een Porsche 356 replica gebouwd worden in het programma 'Dream Machine'. Dat ene moment plantte bij mij een zaadje van inspiratie. In 2007 heb ik mijn droom gerealiseerd, zonder enige kennis van autotechniek. In slechts 4 jaar tijd heb ik mijn eigen Porsche 356 Speedster replica gebouwd.

De lessen die ik tijdens dit project heb geleerd, bleken van onschatbare waarde

  • Wat ooit onmogelijk leek, blijkt binnen handbereik te liggen. En als ik het kan, kan jij het ook.
  • Door het einddoel helder voor ogen te houden, wijst de weg zich vanzelf terwijl je volhardend je doelen nastreeft.
  • Niemand bereikt succes alleen. Het vragen om hulp is een teken van kracht, en mensen staan graag voor je klaar om je te ondersteunen bij het realiseren van jouw dromen.
  • Problemen waar je tegenaan loopt zijn verrassend eenvoudig op te lossen als je eenmaal weet hoe het werkt.
Foto van Peter Kalishoek in zijn Porsche 356 Speedster van 53Classics

Empowering People

Na jaren van hard werken, kan ik het tegenwoordig rustiger aandoen. Ik geniet van het leven en het nietsdoen ‘Il dolce far niente’.

 

Samen met mijn vrouw trek ik er regelmatig op uit met ons Volkswagen camperbusje. Zolang het droog is, laat ik de wind door mijn haren waaien in mijn Porsche 356 Speedster.

 

Ik kijk wat er op mijn pad komt, wat ik leuk vindt, me inspireert en energie geeft. Zo deel ik mijn kennis, geef advies en doe coaching en begeleiding. Het werken met jonge, ambitieuze en gemotiveerde mensen vind ik namelijk een feestje. Daarnaast ben ik ook vrijwilliger.

Ontwikkelen en stimuleren van ondernemerschap

Bij Qredits help ik als Qredits-coach zelfstandige ondernemers. Ik denk met ze mee, ben een sparringpartner en help ze bij het realiseren van hun ondernemersdroom.

Logo van Qredits
Logo van Walhallab

Springplank voor creativiteit en persoonlijke ontwikkeling

Bij Walhallab in Capelle a/d IJssel deelde ik mijn technische kennis.

Walhallab is de fantastische leer- en werkplaats waar je onder begeleiding van Meesters kon werken met machines en dingen maakte wat op school en thuis niet kan.

Als ‘Meester Peter’ begeleidde ik de leerlingen bij hun persoonlijke ontwikkeling en het veilig uitwerken van hun creatieve ideeën en dromen.

KIVI Ingenieurscoach

Van 2009 tot 2023 was ik één van de Ingenieurscoaches bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI).

Vanuit mijn ervaring in de ingenieurswereld heb ik zo’n 14 jaar mede-KIVI leden gecoacht.

Logo van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)

Wil je zelf aan de slag gaan met mijn waardevolle kennis en ervaring?

Bestel vandaag nog mijn boek In 10 stappen succesvol verkopen voor technici. In dit boek vind je de belangrijke onderdelen om succesvol te verkopen.

Wil je echter kostbare tijd besparen om je verkoopresultaten te verbeteren?

Dan is mijn persoonlijke coaching de sleutel tot jouw verkoopsucces. Met het invullen van het contactformulier zet je de eerste stap naar een passende verkoopstrategie om met vertrouwen te verkopen.