Verkooptraining of Sales coaching?

 

leestijd < 1 minuut >

 

Als je het lastig vindt om voldoende opdrachten binnen te halen, sta je voor een belangrijke beslissing: ga ik een verkooptraining volgen of neem ik een sales coach in de arm?

 

Beiden zijn krachtige manieren om persoonlijk te kunnen groeien. Maar wanneer volg je een verkooptraining en wanneer is een sales coach de beste oplossing voor je?

Foto door KATRIN  BOLOVTSOVA via Pexels

Verkooptraining – Kennis en Vaardigheden

Een verkooptraining is gericht op het aanleren van specifieke verkoopvaardigheden en technieken. Het is bedoeld voor het verbeteren van je kennis bijvoorbeeld over verkoopprocessen, klantbenadering en sluitingstechnieken.

 

Een training werkt het best als je nieuw bent in iets. Het is ideaal als je voelt dat het je technische verkoopvaardigheden zijn die verbeterd moeten worden om voldoende opdrachten binnen te halen. Met een verkooptraining versterk jij je basisvaardigheden in de verkoop.

 

Een training heeft dan ook een van tevoren bekende inhoud. Daarnaast worden trainingen vaak klassikaal gegeven, omdat het startniveau van alle deelnemers nagenoeg gelijk is.

 

Sales coach - Ontdekken en Groeien

Een sales coach biedt persoonlijke begeleiding en ondersteuning om je verkoopresultaten te verbeteren. De focus daarbij ligt op het identificeren van individuele sterke punten en zwakke punten en het ontwikkelen van een verkoopstrategie om je resultaten te optimaliseren.

 

Coachen werkt het beste als je al wat ervaring hebt en jezelf wilt verbeteren. Een coach helpt je om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen en je potentieel te ontwikkelen.

 

Het is een geschikte oplossing als je behoefte hebt aan gerichte feedback en begeleiding op maat. Een coach helpt je om je zelfvertrouwen te vergroten en obstakels te overwinnen die je tegenkomt in het verkoopproces.

 

Wanneer kies je wat?

Als je het gevoel hebt dat je verkoopvaardigheden onvoldoende zijn of specifieke aspecten wilt verbeteren, dan is een verkooptraining voor jou de geschikte oplossing.

 

Als je echter merkt dat je worstelt met je zelfvertrouwen, het omgaan met bezwaren van klanten, of het opbouwen van langdurige relaties, dan biedt een sales coach je de persoonlijke begeleiding die je nodig hebt.

 

Kortom, bekijk wat je specifieke behoeften zijn om je verkoopresultaten te verbeteren en welke aanpak het beste aansluit bij jouw situatie. Een verkooptraining helpt je bij het aanscherpen van algemene verkoopvaardigheden, terwijl een sales coach je helpt bij het aanpakken van specifieke uitdagingen en het behalen van consistente verkoopresultaten.