De 3 belangrijke voorwaarden om je droom te realiseren

 

< leestijd 1 minuut >

 

In 2007 heb ik één van mijn dromen gerealiseerd. Zonder enige kennis van autotechniek, heb ik in 4 jaar een Porsche 356 Speedster replica gebouwd.

 

Tijdens dit project heb ik waardevolle lessen geleerd. Deze lessen hebben me ook geholpen bij het schrijven van mijn boek 'In 10 stappen succesvol verkopen voor technici'.

 

Iedereen kan namelijk een Speedster bouwen of een boek schrijven, alle informatie is op internet te vinden of via de juiste vakmensen te verkrijgen.

Maar de juiste informatie hebben, is helemaal geen garantie voor succes, is gebleken. Succes is afhankelijk van:

 

☑️ Focus op je einddoel

Zonder helder einddoel voor ogen is je project gedoemd te mislukken.

Deel je einddoel op in subdoelen die je 1 voor 1 afwerkt, zo kom je stap voor stap richting je droom. Het miniatuurtje van mijn droom auto heeft 4 jaar lang op mijn bureau gestaan.

 

☑️ Ga aan de slag

Je doel realiseer je niet door er over te blijven praten en denken.

Van tevoren hoef je echt geen rekening te houden met al de beren op de weg die je tegenkomt. Fouten maak je toch wel.

 

Gedurende het hele traject openbaart zich vanzelf de volgende logische stap, heb ik gemerkt. Al doende het project leer je wat nodig is.

 

Als je zelf iets niet kan, roep je hulp in van vakmensen of van familie, buren en vrienden.

 

☑️ Volharden

Wanneer je doel helder is, is het veel makkelijker om gemotiveerd te blijven. Gedurende 4 jaar werkte ik één dag in het weekend een één avond in de week aan de auto. Tussendoor zocht ik zaken uit, hield ik een bouwverslag bij en bestelde ik de onderdelen die in nodig had.

 

 

Dus als je dromen hebt die je zegt te willen realiseren en er komt in de praktijk niets van terecht? Bekijk dan wat de achterliggende oorzaak is.

Zijn het de beren op de weg die je tegenhouden, heb je je einddoel niet helder of wil je er de benodigde tijd niet insteken?

 

Aan de hand van het antwoord weet je wat er nodig is om wel je droom te realiseren.