Ben je een techneut die verkopen lastig vindt en voel jij je geen echte verkoper?

Je verkoopresultaten vallen hierdoor tegen, terwijl het verkopen je veel tijd en energie kost. Je financiële buffer raakt eens op. Doorgaan op deze manier levert je alleen maar meer onzekerheid, stress en frustratie op.


Je weet dat je pogingen om de noodzakelijke aanpassingen door te voeren, door gebrek aan tijd en de juiste kennis stranden. Je hebt externe hulp nodig om daadwerkelijk die effectieve veranderingen door te kunnen voeren om succesvol te verkopen.

Sales coaching bied je de ondersteuning die je nodig hebt

Samen gaan we aan de slag en transformeren we jouw verkoop, zodat jij met plezier en zelfvertrouwen een continue stroom aan opdrachten binnenhaalt.


Als je het gevoel hebt dat dit over jou gaat, bespaar jezelf dan nog meer kostbare tijd en maak direct een afspraak voor een vrijblijvend verkoopstrategiegesprek.


Wat is Sales coaching?

Sales coaching is een unieke combinatie van advies, coaching en mentoring. Het is een maatwerktraject dat volledig is afgestemd op jouw doelen, situatie en behoeften. Je concentreert je alleen op de essentiële zaken die direct bijdragen aan het behalen van jouw doelen.

 

In duidelijke stappen leer je hoe je een effectieve verkoopstrategie ontwikkelt of verbetert en hoe je jouw verkoopproces optimaliseert. Je leert succesvol verkopen zonder opdringerig over te komen en op een manier waarbij jij je op je gemak voelt.

 

In mijn aanpak deel ik best practices en praktische oplossingen die direct resultaat opleveren. Hiermee vermijd je veelvoorkomende valkuilen en maak je snel grote stappen.

Je meest ideale klant die jouw waarde herkent en ervoor betaalt.

Jij weet wat je moet doen

What's in it for me? Wat heb ik hieraan?

Jij weet hoe je het moet doen

Structuur in je verkoopproces geeft je rust, focus en overzicht.

Jij doet het slim

Sales coaching voor het beste resultaat.

Je gaat het ook echt doen

Je bespaart kostbare tijd


Wat levert Sales coaching je op?

Sales coaching levert je een op maat gemaakte verkoopstrategie en een effectief verkoopproces op dat perfect bij jouw situatie en persoonlijkheid past.

 

  • Het bied je een heldere structuur om nieuwe klanten binnen te halen, zodat je nooit zonder opdrachten komt te zitten.
  • Het zorgt voor een constante stroom aan opdrachten, zodat je voortdurend bezig bent met waar je het beste in bent: het toepassen van je technische vaardigheden.
  • Je ontwikkelt een verkoopstijl die naadloos aansluit bij wie je bent, zodat je met plezier en zelfvertrouwen verkopen.
  • Klanten werken graag met jou samen en zijn bereid te betalen voor de waarde die je biedt.
  • Het brengt financiële stabiliteit en inzicht, zodat je je kan concentreren op wat er echt toe doet.
  • Je geniet van het verkoopproces en voelt voldoening, in plaats van stress, onzekerheid en frustratie.

Dit zegt de klant Machine Design B.V.

Gertjan Vermaas van Machine Design B.V. volgde bij mij het Salescoachingstraject: Fundament.

Hij gaf me dit tegeltje met de tekst: ”Wanneer gebeurt en nu het meest? Als Peter is geweest!”.

 

Deze tekst is volgens Gertjan spot-on. Hij waardeert mijn aanpak die maakt dat hij in actie komt. Ik ben voor hem de stok achter de deur. Hij gebruikt me om te sparren en als klankboard. Hij heeft geleerd te denken vanuit zijn meest ideale klant en heeft een structuur om nieuwe klanten binnen te halen.

Binnen 6 maanden na afronding van het Sales coaching traject heeft Gertjan zijn eerste medewerker kunnen aannemen. Dit succes is het bewijs van de impact die mijn aanpak kan hebben.


Voor wie is Sales coaching?

Sales coaching is voor ambitieuze en gemotiveerde vakmensen die worstelen met verkopen. Deze techneuten zoeken een passende manier om opdrachten binnen te halen. Ze willen daarbij graag hulp, maar zo veel mogelijk zelf doen.

 

Jij blijft de techneut, dé vakspecialist. Ik help je alleen met het ontwikkelen van een verkoopstrategie die bij jou past, zodat je met plezier en zelfvertrouwen verkoopt.

 

Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met verkopen of net begint. Zolang jij zelf de acquisitie doet.

 

Waarom zou je betalen voor Sales coaching als je alle informatie online kunt vinden?

Alle informatie om succesvol te verkopen is gratis online verkrijgbaar of tegen een kleine investering zoals in mijn boek In 10 stappen succesvol verkopen voor technici. Waarom zou je dan investeren in Sales coaching?

 

Het antwoord is dezelfde reden waarom je tomaten in de winkel koopt in plaats van ze zelf te kweken. Het bespaart je tijd!

 

Met mijn Sales coaching bespaar je kostbare tijd en voorkom je dure fouten.

 

Hoe ziet een Salescoachingstraject eruit?

Intake

Een Salescoachingstraject start met een verkoopstrategiegesprek of een intake. In de intake bespreken we je coachvraag, je doelen, ambities en onze wederzijdse verwachtingen. Samen kijken we of en hoe ik je kan helpen.

 

Als we allebei overtuigd zijn dat een samenwerking jou helpt bij het behalen van jouw doelen, gaan we van start met het Salescoachingstraject. We kiezen het tarject dat het beste past bij je coachvraag.

 

De duur van een traject

De duur van de sales coaching varieert van een Fundament traject van minimaal 2 maanden tot een Optimalisatie traject van 9 maanden. De keuze van het coachtraject dat jou het beste past is afhankelijk van je doelen, situatie en behoeften.

 

De 5M-aanpak van een Salescoachingstraject

Bij het coachen hanteer ik een eenvoudige en praktische aanpak: de 5M-aanpak.

In de 5M-aanpak richt jij je uitsluitend op de hoofdzaken die direct bijdragen aan de effectiviteit van jouw verkoopstrategie. Je bepaalt je doelen, optimaliseert je verkoopproces en verkoopt succesvol zonder opdringerig over te komen.

 

MOUNT – Wat wil je bereiken?

Aan de hand van jouw ambities en dromen bepaal je de doelen die je wilt behalen en wat daarvoor nodig is. Dit vertalen we in haalbare, praktische en meetbare resultaten.

 

MAP - We inventariseren eerst je hele verkoopstrategie, wat je al hebt en al doet.

Wat is goed, wat kan beter, wat ontbreekt er nog? Je richt je alleen op de hoofdzaken die direct bijdragen aan jouw doelen. Deze hoofdzaken delen we op in behapbare stappen.

 

MAKE - Je ontwikkelt stap voor stap wat nodig is.

Het zijn vaak kleine veranderingen die leiden tot het gewenste resultaat en die je weinig tijd kosten. Je ontwikkelt dus alleen wat er nog ontbreekt of je past dat aan wat beter kan.

 

MOVE – Je gaat aan de slag met wat je ontwikkelt.

De MOVE en MAKE fasen lopen in elkaar over. Je past direct in de praktijk toe wat je ontwikkelt. De dingen die je normaal al doet doe je nu ook maar dan net even iets anders.

 

MAINTAIN – Structureren.

Dat wat voor jou werkt en succesvol is, leg je vast. Hiermee structureer je jouw verkoopstrategie en past de manier van verkopen bij jou.

 

Waarom ben ik de ideale Sales coach voor techneuten?

Expertise

Met ruim 35 jaar ervaring in de verkoop van technische producten en diensten, begrijp ik als geen ander jouw uitdagingen. Met mijn technische achtergrond ben ik in staat om jou doelgerichte en effectief te coachen.

Individuele aandacht

Je krijgt persoonlijke coaching en begeleiding, afgestemd op jouw specifieke behoeften. Ik geloof in maatwerkoplossingen en ben overtuigd van jouw verkoopsucces. In iedere techneut schuilt namelijk een succesvolle verkoper.

Verkoopmethode

Mijn unieke verkoopmethodologie is gebaseerd op jarenlange ervaring. En biedt jou een passende en effectieve oplossing om met plezier en zelfvertrouwen succesvol te verkopen.

Voortdurende ondersteuning

Ik blijf bij jou ontwikkeling betrokken, ook na de coaching. Ik ben geïnteresseerd is in jouw succes op lange termijn.

 

Met mijn praktische tips, technische achtergrond, ervaring in de verkoop en persoonlijke betrokkenheid, help ik jou om met plezier en zelfvertrouwen een continue stroom aan opdrachten binnen te halen.

Daardoor ben ik de ideale coach om jouw verkoopstrategie te verbeteren en je doelen te realiseren.

Ben je klaar voor de volgende stap?

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend verkoopstrategiegesprek. In dit gesprek bespreken we je verkoopstrategie. Je krijgt tips op maat om je verkoopstrategie te optimaliseren, zodat jij een continue stroom aan opdrachten binnen kunt halen.


Wat is de investering in Sales coaching?


Succesvol verkopen voor technici


Fundament


✔️ In dit korte en intensieve traject zetten we de basis op van jouw verkoopstrategie

✔️ Sales coach sessies, 2 keer per maand

✔️ Wekelijks krijg je feedback van mij op je activiteiten

✔️ Gemiddelde duur van dit Fundament traject is 2-3 maanden

✔️ Per maand evalueren we jouw voortgang en onze samenwerking

✔️ Minimaal 2 maanden, daarna kun je maandelijks opzeggen

✔️ Onbeperkt support

 

Voor de eerste twee maanden € 1.740,

daarna € 870 per maand

Optimalisatie


✔️ In dit traject ben ik voor een langere periode jouw persoonlijke sparringspartner, klankboard en finetunen we jouw verkoopstrategie

✔️ Sales coach sessie 1 keer per maand

✔️ Wekelijks krijg je feedback van mij op je activiteiten

✔️ Gemiddelde duur van dit Optimalisatie traject is 9-12 maanden

✔️ Per kwartaal evalueren we jouw voortgang en onze samenwerking

✔️ Minimaal 4 maanden, daarna kun je maandelijks opzeggen

✔️ Onbeperkt support

Voor de eerste vier maanden € 2.640,

daarna € 660 per maand

Prijzen zijn excl. btw

*Het Fundament (90 dagen) en Optimalisatie traject (9 maanden) kunnen gecombineerd worden tot een jaartraject.


“Voordat ik bij Peter een coachingstraject volgde, liep ik steeds achter de feiten aan. Ik was constant bezig met het blussen van brandjes. Dit voelde alsof ik maar net controle had over mijn werkzaamheden binnen mijn bedrijf en ervaarde daardoor continue drukte en de onzekerheid of ik alles onder controle had.

 

Nu heb ik grip op de ontwikkeling van mijn bedrijf. Ik weet waar ik naar toe wil en kan daardoor makkelijker keuzes maken. Dit geeft me rust en zelfvertrouwen.

Peter laat je met een helicopterview kijken naar waar je mee bezig bent, waar je naar toe wilt en wat daarvoor nodig is. Dit creëert snel het overzicht wat je in drukke periodes juist mist.

 

Ik heb met hem ingewikkelde zakelijke beslissingen doorgenomen. Zijn vragen en feedback dwingen je om dingen samen te vatten en de voors en tegens uit te leggen. Het sparren met een objectieve derde heeft mij erg geholpen om een aantal ingewikkelde keuzes te maken.

 

Peter is echt een coach voor techneuten die wat meer moeite hebben met het verkoopproces. Hij heeft mij geholpen van reactief brandjes te blussen, naar proactief keuzes maken en meer controle te krijgen op mijn dagen.”

 

Rutger de Keijzer – directeur/eigenaar PRIshops


Wil je met mijn persoonlijke begeleiding sneller grote stappen zetten?

Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend verkoopstrategiegesprek, zodat jij kostbare tijd bespaart en een passende verkoopstrategie krijgt om een continue stroom aan opdrachten binnen te halen.