Sales Coaching

Voor technische ondernemers. Ambitieuze en gemotiveerde vakmensen die zelf de verkoop doen. Én die slimmer willen verkopen.

Stel je eens voor dat je verkoop floreert. Wat kan je allemaal doen als je een continue stroom van voorspelbare en leuke opdrachten hebt?

 • Je bent veel vaker thuis en besteedt meer tijd met je gezin.
 • Geen financiële stress of zorgen.
 • Tijd voor je vak, het ondernemen of andere zaken die jij belangrijk vindt.
 • Vrijheid en ruimte om je dromen te realiseren.

 

Het lijkt zo eenvoudig. Als je heel goed een vakinhoudelijk gesprek kunt voeren, kan je ook goed verkoopgesprek voeren. Toch?!

 

De praktijk is weerbarstiger. Het verkopen kost je veel tijd. Tijd die je veel liever aan andere zaken besteedt. Maar ja, je bent (nog) de enige verkoper binnen je bedrijf.

 

Geen nood! Ik kan je helpen met het aanpassen van je verkoopproces, zodat jij succesvol verkoopt met een continue stroom van voorspelbare en leuke opdrachten. Én op een manier die bij jou past. Je krijgt daarmee de tijd en financiële middelen voor wat jij belangrijk vindt en het liefste doet.

Succesvol verkopen in een stijl die bij jou en je bedrijf past

Mensen zijn verbaasd als ik zeg dat ik een verkoper ben. Ook collega’s en klanten zien mij niet al doorsnee verkoper.

 

Ik verkoop namelijk op een manier die bij mij past en waarbij ik me helemaal prettig voel. Ik ben daarbij niet uit op ‘het scoren van de opdracht’ maar op het helpen van mijn klanten om hun leven beter en gelukkiger te maken. Daarbij gebruik ik zowel mijn hoofd als mijn scherpe intuïtie.

 

Als gevolg daarvan maak ik een veel grotere impact en kijk ik verder dan mijn product en dienst. Ik denk proactief mee met mijn klanten en verkoop ‘Nee’ als dit de beste oplossing is voor mijn klant. Dit waarderen ze.

 

Het heeft mij jaren gekost om me dit eigen te maken. Met mijn hulp hoef jij er niet zo lang over te doen.

Wat je kan dromen kan je doen!

Zonder enige kennis van autotechniek heb ik mijn droom gerealiseerd en een Porsche 356 Speedster replica gebouwd.

Mijn ervaring ging tot op dat moment niet verder dan het wisselen van een bougie van mijn brommer en het plakken van een fietsband. Terwijl ik van elektronica helemaal geen kaas heb gegeten.

 

Dit project heeft me het volgende geleerd:

 • Als ik het kan, kan iedereen het.
 • Het einddoel scherp voor ogen te houden. Gaandeweg het traject wijst de weg zich vanzelf.
 • Hulp te vragen. Mensen willen je maar al te graag helpen bij het realiseren van je dromen.
 • Problemen waar je tegenaan loopt zijn verrassend eenvoudig op te lossen als je eenmaal weet hoe het werkt.

 

Deze lessen gelden ook jou.

 • Als ik succesvol kan verkopen op een manier die bij mij past, kan jij dat ook.
 • Je kunt niet alles in je bedrijf zelf doen of weten. Wanneer je dat toch probeert, leidt dit gegarandeerd niet tot het gewenste resultaat. Je moet aan jezelf durven toegeven ‘hier heb ik geen verstand van’. Dan is het verstandig om hulp te vragen en de juiste expertise in huis te halen.
 • Door het toepassen van enkele eenvoudige en effectieve vuistregels kan jij ook succesvol verkopen. Je krijgt zo de tijd en financiën om je dromen te realiseren.

Tijdens een bijeenkomst in het traject ‘Succesvol verkopen voor technici’ stel ik Gertjan Vermaas van Machine Design B.V. de vraag: ”Wanneer gebeurt en nu het meest?”

Waarop Gertjan spontaan antwoordt: “Als Peter is geweest!”.

In de daaropvolgende bijeenkomst ontvang ik van Gertjan deze uitspraak op een tegeltje.

De tekst op het tegeltje is volgens Gertjan spot-on:

 • Tijdens ieder gesprek leert hij weer iets.

 • Ik ben voor hem de stok achter de deur.

 • Hij gebruikt me om te sparren.

 • Hij waardeert mijn aanpak: learning by doing, niet lullen maar poetsen.

 • Je kan je bij mij niet verstoppen.

Na ruim 35 jaar verkopen, deel ik mijn kennis om je te helpen succesvol te zijn. Ik wil je helpen je dromen en doelen te realiseren en zo jouw leven beter en gelukkiger te maken.

Mijn kennis, die ik nooit in verkooptrainingen of cursussen heb geleerd, heb ik voor je vastgelegd in mijn boek ‘In 10 stappen succesvol verkopen voor technici.

 

Ik werk met ambitieuze en gemotiveerde mensen die weten wat ze willen. Ik hou van korte lijntjes en samen snel schakelen.

 

Zelf ben ik ook een techneut (Ingenieur Economische Bedrijfstechniek, HTS Dordrecht), ik spreek jouw taal, herken je vakmanschap en geniet daar enorm van.

 

Ik ben benieuwd naar jouw dromen met je bedrijf. Maak je belafspraak om samen te kijken of én hoe ik je kan helpen bij het realiseren daarvan.

Wil je zelf aan de slag?

Bestel jouw exemplaar van mijn boek ‘In 10 stappen succesvol verkopen voor technici’

Heb je nog vragen?

Vul het contactformulier in. Je hoort zo snel mogelijk van me.