Wat je kan dromen, kan je doen

Stel je eens voor dat jouw verkoop goed draait en je een continue stroom aan voorspelbare en leuke opdrachten hebt?

  • Je bedrijf floreert.
  • Je bent veel vaker thuis en besteedt meer tijd met je gezin.
  • Geen financiële stress of zorgen.
  • Tijd voor je vak, het ondernemen of andere zaken die jij belangrijk vindt.
  • Vrijheid en ruimte om je dromen te realiseren.

 

Het lijkt zo eenvoudig. Je technische achtergrond is prima voor een vakinhoudelijk gesprek. En als je een goed vakinhoudelijk gesprek kunt voeren, kan je ook goed verkopen. Toch?!

 

De praktijk is weerbarstiger. Het ontwikkelen van een succesvolle verkoopstrategie kost je veel te veel tijd. Tijd die je niet hebt of veel liever aan andere zaken besteedt.

 

Geen nood! Ik help je bij het ontwikkelen van jouw verkoopstrategie, zodat jij een continue stroom aan omzet en opdrachten binnenhaalt. En op een manier die bij jou past.


In iedere techneut schuilt een succesvolle verkoper

Afbeelding van een technische verkoper

Veel techneuten vinden dat ze niet kunnen verkopen of willen zelf niet verkopen. Tenzij je een medewerker hebt die al langer bij je in dienst is en die wel wil verkopen of een verkoper aanneemt, zul je zelf aan de bak moeten.

 

Want verkoop heeft alles te maken met jouw product of dienst, jouw netwerk, jouw klanten en jouw markt. Kennis die jij al hebt en die je direct kunt toepassen.

 

Net als een succesvolle verkoper wil jij je klanten de beste oplossing bieden. Daarmee schuilt er in jou ook een succesvolle verkoper!

Ik doe maar een paar opdrachten per jaar. In deze opdrachten werk ik met technische ondernemers, ambitieuze en gemotiveerde vakmensen. Deze technische ondernemers zoeken de beste manier om hun ambities en dromen te realiseren.

 

Jij blijft de technische man of vrouw, dé vakspecialist. Ik help je alleen bij het ontwikkelen van je verkoopstrategie om die continue stroom aan opdrachten binnen te halen.

 

Wil je samen aan de slag? Maak een afspraak om te kijken wat ik kan doen om jou te helpen.


Wat is het Sales coachingstraject?

Het traject is een combinatie van coaching en mentoring. De inhoud van het traject stemmen we af op jouw behoefte en situatie. Je richt je alleen op de hoofdzaken die direct bijdragen aan het realiseren van jouw doelen.

 

Ik leer je in duidelijke stappen hoe jij je eigen verkoopstrategie daarvoor structureert en optimaliseert. Succesvol verkopen zónder je klanten te pushen én op een manier waarbij jij je prettig voelt.

 

Met mijn aanpak en praktische hands-on oplossingen vermijd je de veelvoorkomende valkuilen en maak je sneller, grote stappen.

Je meest ideale klant die jouw waarde herkent en ervoor betaalt.

Jij weet wat je moet doen door mijn kennis

What's in it for me? Wat heb ik hieraan?

Jij weet hoe je het moet doen door mijn ervaring

Structuur in je verkoopproces geeft je rust, focus en overzicht.

Jij doet het slim met mijn gereedschap

Sales coaching voor het beste resultaat.

Je gaat het ook echt doen door mijn coaching

Je maakt sneller grote stappen doordat ik je help te zien wat jij niet ziet

Wat levert het Sales coachingstraject jou op?

Het resultaat is een gestructureerde verkoopstrategie en voorspelbaar verkoopproces dat bij je past, om moeiteloos een continue stroom aan leuke opdrachten binnen te halen.

Wat is de investering in het Sales coachingstraject?

Een Sales coachingstraject duurt maximaal 12 weken en je steekt hier, per week inclusief voorbereiding, zo'n 4 uur van je tijd in. Als investering hiervoor kun je aanhouden als minimum € 1.738 (1 maand) en maximum € 4.969 exclusief btw.

 

Wil je onder mijn begeleiding sneller en grotere stappen zetten? Plan dan een afspraak om samen te kijken hoe ik je daarbij kan helpen.


'Het is een teken van sterkte als je erkent dat je vastloopt'

- Chris Henry -


Mijn aanpak: De 5M-aanpak

De 5M-aanpak is een duidelijke, praktische en bewezen aanpak waarbij jij je richt op de hoofdzaken die direct bijdragen aan de effectiviteit van jouw verkoopstrategie.

 

MOUNT - Wat wil je bereiken?

Aan de hand van jouw ambities en dromen bepaal je de doelen die je wilt behalen en wat daarvoor nodig is. Dit vertalen we in haalbare, praktische en meetbare resultaten.

 

MAP - We inventariseren eerst je hele verkoopstrategie, wat je al hebt en al doet.

Wat is goed, wat kan beter, wat ontbreekt er nog? Je richt je alleen op de hoofdzaken die direct bijdragen aan jouw doelen. Deze hoofdzaken delen we op in kleine, behapbare stappen.

 

MAKE - Je ontwikkelt stap voor stap wat nodig is.

Het zijn vaak kleine veranderingen die leiden tot het gewenste resultaat en die je weinig tijd kosten. Je ontwikkelt dus alleen wat er nog ontbreekt of je past dat aan wat beter kan.

 

MOVE - Je gaat aan de slag met wat je ontwikkelt.

De MOVE en MAKE fasen lopen in elkaar over. Je past direct in de praktijk toe wat je ontwikkelt. De dingen die je normaal al doet, doe je nu ook maar dan net even iets anders. Daarmee doe je ervaring op, leer je nieuwe vaardigheden en schaaf je net zo lang totdat je het gewenste resultaat hebt.

 

MAINTAIN - Structureren.

Dat wat voor jou werkt en succesvol is, leg je vast. Hiermee structureer je jouw verkoopstrategie en past de manier van verkopen bij jou en je bedrijf.


Wil je met mijn begeleiding sneller grote stappen maken?

Plan dan een afspraak zodat jij binnen 3 maanden een goed lopende verkoopstrategie hebt en je moeiteloos nieuwe klanten binnenhaalt.