Wil je ontdekken wat jouw verkoop kan opleveren en wat jouw eerstvolgende stap hiervoor is?

Plan dan een belafspraak voor een gratis persoonlijk advies.

Succesvol verkopen voor technici - Sales coaching

Succesvol verkopen voor technici. Meer omzet en meer nieuwe klanten in een stijl die bij je past en je onderscheidt.

Bespaar jezelf de onnodige en kostbare commerciële fouten die ik heb gemaakt. Voor een fractie van de kosten van een eigen ervaren verkoper beschikt je over ruim 35 jaar verkoopervaring afgestemd op jouw behoeften en situatie.

In dit persoonlijke traject ga je zelf aan de slag en kijk ik met je mee. Ik leer je je eigen aanpak ontwikkelen, waarmee jij je onderscheidt en succesvol verkoopt. Je verkoopresultaten verbeteren. Je haalt meer omzet en rendement uit je verkoopinspanningen.

Na mijn Sales Coaching heb je:

 • Je eigen uniek stijl van verkopen die bij jou past  en waarmee jij je onderscheidt

 • De essentiële vragen om snel tot de kern van de klantvraag te komen

 • Een bestand met klanten die je toegevoegde waarde herkennen en daarvoor willen betalen

 • Een helder verhaal voor je klant hoe jij het probleem van je klant oplost, wat de voordelen van je oplossing zijn en waarom je klant bij jou moet kopen

 • Een aanpak voor winstgevende offertes

 • Een gestructureerd verkoopproces

Wil je ontdekken wat jouw verkoop kan opleveren en wat jouw eerstvolgende stap hiervoor is?

Plan dan een belafspraak voor een gratis persoonlijk advies.

Bespaar jezelf de onnodige en kostbare fouten in de verkoop

Wat me vooral aan mijn samenwerking met Peter is bijgebleven, is de wijze waarop hij omgang heeft met potentiële klanten. In zijn omgang met klanten is Peter de schakel tussen het probleem van de klant en de oplossing die hij aanbiedt.

Zijn eerste prioriteit is om op dezelfde golflengte te komen met de klant door de verwachtingen van de klant af te stemmen. Daarnaast gaat Peter op zoek naar de noden van de klant en brengt deze in kaart door het stellen van enkele gerichte vragen. Peter start pas met het verkopen van zijn oplossing nadat hij achterhaald heeft of en welke toegevoegde waarde zijn oplossing heeft voor de klant.

Peter is als geen ander instaat om in het gesprek met de klant de problemen boven water te halen waarvoor hij de oplossing heeft. Zonder zijn oplossing op te dringen. Zijn klantgerichte aanpak vind ik verfrissend en zeer leerzaam.

Jamal Abbad – Business Development Manager

 

De wijze waarop Peter het gesprek met zijn relaties aangaat inspireert mij enorm. Ten eerste bruist hij van energie hetgeen zich vertaalt in een onnavolgbaar enthousiasme. Ten tweede laat hij zien dat 'verdieping' in de klant en diens behoeftes een belangrijke factor is in het 'aangaan van - en onderhouden van' de relatie. Ten slotte is hij in staat om verder te schakelen en daarbij gebruik makend van zijn inhoudelijke deskundigheid de link te leggen tussen vraag en aanbod. Het fijne vind ik dat hij gebruik maakt van de expertise binnen de hele organisatie om de klant zo optimaal als mogelijk te kunnen voorzien in de gestelde behoeftes.

Antoine Calis – Onderwijskundig adviseur toetsing bij Erasmus MC

 

Peter is een echte relatiebeheerder. Geen loze beloften want hij weet de juiste informatie te verzamelen en dat aan de klanten door te geven. Schakelt zelf terug als hij zijn collega's naar voren schuift om de vragen/verzoeken van de klant 100 % te beantwoorden. Een verbinder (klant/bedrijf) pur sang, met veel oog voor de klant (en de lange termijn zakelijke relatie).

Erik Bulten – Commercial manager AFL Food bij SGS

Succesvol verkopen voor technici

Succesvol verkopen voor technici is voor ondernemers met een technische achtergrond die zelf verkoopt.

Je bent een bevlogen ondernemer en hebt een goed product of dienst waarover je enthousiast bent. Je weet heel goed waar je met je bedrijf heen wilt, maar je krijgt je product of dienst moeilijk verkocht. Ondertussen zit je in zwaar weer en kun je je geen omzetverlies veroorloven. Als ondernemer in de techniek sta je er in de verkoop helemaal alleen voor en je kan dan wel wat hulp gebruiken.

Bespaar jezelf de kostbare en onnodige commerciële missers die ik heb gemaakt. Voor een fractie van de kosten van een eigen ervaren verkoper  beschikt je over ruim 35 jaar verkoopervaring. Je hebt met mij een mentor, klankboord en sparringpartner.

 

Praktische en heldere 5M-aanpak

 • Mål (DOEL) - je bepaalt de resultaten die je wilt behalen

Resultaten die passen in de beschikbare tijd die je hebt voor de verkoop.

 • MAP - we inventariseren wat je al hebt en doet

Wat is goed, wat kan beter en wat ontbreekt er nog?

Je richt je op de hoofdzaken die direct bijdragen aan je omzet; de need-to-have's.

 • MAKE - je ontwikkelt wat nodig is

Je ontwikkelt de need-to-have’s die ontbreken of past de need-to-have’s aan die beter kunnen.

 • MOVE - je gaat aan de slag met wat je ontwikkelt

Move en Make lopen in elkaar over, je past direct in de praktijk toe wat je ontwikkelt. Je doet ervaring op, leert nieuwe vaardigheden en schaaft net zolang totdat je tevreden bent.

 • MAINTAIN – structureren

Dat wat voor jou werkt en succesvol is, legt je vast.

 

Gedurende het hele traject deel ik tips, adviezen, ervaringen, inzichten die anderen, mij en ook jou helpen succesvol te verkopen. Daarmee bespaar je jezelf de kostbare fouten die ik heb gemaakt.

'Great sales people don’t always do different things.

They just do things differently.'

Brandon Bornancin

Je meest ideale klant die jouw waarde herkent en ervoor betaalt.

Kiezen voor je meest ideale klanten die jouw toegevoegde waarde herkennen en erkennen.

Dit maakt verkopen leuk en jou succesvol.

Je trekt met je persoonlijke aanpak die goed bij jou past je meest ideale klanten aan.

What's in it for me? Wat heb ik hieraan?

Maak maximaal gebruik van de beperkte aandacht van je klant.

Praat in opbrengsten en voordelen van je oplossing voor je klant.

Stel hiervoor eerst de juiste vragen om snel tot de kern van de klantvraag te komen.

Structuur in je verkoopproces geeft je rust, focus en overzicht.

Verkopen is een proces dat heel geschikt is om te structureren, zodat je tijd en geld bespaart.

Je verkoopresultaten verbeteren en je omzet groeit.

Meer winst met minder inspanning.

Sales coaching voor het beste resultaat.

Mijn praktische en persoonlijke begeleiding is gericht op wat er voor jou op dit moment nodig is om succesvol te verkopen.

Altijd motiverend en inspireren. Ik help je focus te houden op de hoofdzaken.

Samen vieren we jouw verkoopsucces.

Bespaar jezelf de onnodige en kostbare fouten in de verkoop

Een sales coach kies je om te groeien

Samen met Peter heb ik bij klanten vele verkoopgesprekken gevoerd. Peter hanteert een herkenbare en duidelijk aanpak. Hierbij is onze rolverdeling duidelijk: Peter is als verkoper van ‘de breedte’ en ik ben als vakinhoudelijk specialist van ‘de diepte’. Op deze manier vullen we elkaar perfect aan.

Na zijn inleiding waarin hij de kaders schept van het gesprek, geeft hij mij het platform als vakinhoudelijke. Peter modereert het gesprek, stelt aanvullende vragen vanuit de klant, vat samen en rondt af. Peter is vaardig in het voeren van gesprekken op verschillende niveaus. Naast het detail niveau behoudt hij altijd het overzicht. Peter start een gesprek in de vraagmodus om de klantvraag helder te krijgen.

Karlo Hering – Eigenaar KH@web3.0 & Voorzitter blockchain normcommissie TR307 - NEN - CEN -ISO

 

Peter is een business partner van Inventum Technologies geweest. Ik heb jarenlang samen met Peter marktontwikkelingen besproken. Peter is een echt mensen mens, staat open voor een goed gesprek en coaching past hem goed. Deskundig op zijn vakgebied en altijd zoeken naar mogelijkheden. Heel fijn om mee samen te werken.

Richard Verbree – Proactive Renewable Energy Accelerator, Executive Experience - Founder | Director | Innovator 

Waarom kiezen klanten voor mij?

Als commercieel ingenieur met meer dan 35 jaar verkoopervaring herken ik de aanwezige potentie, de valkuilen en zie wat er schort om succesvol te verkopen. Ik heb ik een frisse blik, ben nieuwsgierig naar wat jou drijft. Ik draag graag bij aan de ontwikkeling van jouw bedrijf en je verkoopsucces. Mijn aanpak is praktische en 'niet kletsen maar doen'. Ik ben je sparringpartner en de stok achter de deur.

Inhoudsdeskundige collega’s en mensen waarmee ik samenwerk, zien me niet als een doorsnee verkoper. Ik verkoop op een andere manier. Op een manier die bij mij past en daarom ben ik succesvol.

Ook jij kunt succesvol verkopen op jouw persoonlijk manier. Focus op alleen dat wat nodig is voor het resultaat. Daar help ik je bij.

Wil je ontdekken wat jouw verkoop kan opleveren en wat jouw eerstvolgende stap hiervoor is?

Plan dan een belafspraak voor een gratis persoonlijk advies.

Bespaar jezelf de onnodige en kostbare fouten in de verkoop

In iedere technicus schuilt een succesvolle verkoper